Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Scala Vrijwilligerscentrale
Zet je talent in!

De Vrijwilligers Wall of Fame

Scala Vrijwilligerscentrale zet zich in om het vrijwilligerswerk in gemeente Ooststellingwerf te versterken, onder andere door het vrijwilligerswerk in algemene zin te promoten. Dit gebeurt onder andere door enthousiaste vrijwilligers een plekje te geven op een heuse ‘Vrijwilligers Wall of Fame’. Zo wordt er in beeld gebracht hoe belangrijk, leuk en gevarieerd vrijwilligerswerk Is. En dat iedereen vrijwilliger kan worden, of je nu veel of weinig tijd hebt, met welke interesse of mogelijkheden dan ook. 


De krachten en het proces achter de Vrijwilligers Wall of Fame
De Vrijwilligers Wall of Fame is een samenwerking met de lokale fotoclubs AFFCO en Harambe en professioneel fotograaf Anne Westerhof. Aan het begin van deze gezamenlijke reis zijn alle fotografen bij elkaar gekomen voor een fotografie-workshop, onder leiding van Anne Westerhof, die mentor is van dit project.  

De Vrijwilligers Wall of Fame is een dynamische fototentoonstelling die geopend is tijdens de Kunstroute en gaat reizen langs de dorpen. De fototentoonstelling sluit aan bij het dorp, daarom worden de foto’s elke keer toegespitst op het vrijwilligerswerk in dat dorp. 

Hoe gaat het dan eigenlijk in zijn werk? De eerste stap is om enthousiaste vrijwilligers te verzamelen die hieraan mee willen werken. Na een akkoord van de vrijwilliger worden de gegevens van deze vrijwilliger naar de fotoclubs gestuurd die onderling een verdeling maken en ieder op pad gaan voor mooie portretten! De fotografen gaan secuur aan het werk en overleggen samen met de vrijwilliger over de beste manieren om tot een mooi potret te komen. Deze samenwerkingen verlopen erg goed! 

Nadat zowel de fotograaf als de vrijwilliger tevreden zijn over een paar foto's, worden deze doorgestuurd naar de vrijwilligerscentrale. Hier wordt de beste foto uitgezocht en vervolgens naar de drukker gestuurd. Het portret wordt versterkt met een naambordje waarop de vrijwilliger, de vrijwilligersorganisatie en de fotograaf op staan. Sommige vrijwilliger worden -als zij dit leuk vinden- nog geïnterviewd over hun vrijwilligerswerk, voor een verhaal achter de foto die via een QR-code te lezen is.

Iedere vrijwilliger kan meedoen
Ja zeker, je kunt je nog steeds aanmelden voor deze bijzondere foto-expositie! Omdat de Vrijwilligers Wall of Fame als dynamische tentoonstelling rondreist door de gemeente, komen er steeds meer portretten en vrijwilligers bij. Aanmelden kan via verschillende wegen en is vrij simpel: een vrijwilligerscoördinator of iemand anders kan een vrijwilliger aanmelden, maar ook kan een vrijwilliger zichzelf aanmelden. Dit kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij de naam van de vrijwilliger, de organisatie, wat voor soort vrijwilligerswerk en de contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres) van de vrijwilliger. Dan wordt dit opgepakt! 

Volg de Vrijwilligers Wall of Fame op reis
De reis van de fotomuur is via deze pagina te volgen, dus blijf helemaal up-to-date! 

Meer informatie
Wil je meer lezen over de Vrijwilligers Wall of Fame? Onderstaande nieuwsberichten geven een goed beeld!