Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Scala Vrijwilligerscentrale
Zet je talent in!

Nieuws

Maak kennis met vrijwilligerswerk: doe mee aan NLdoet

Wil jij een dagje ertoe doen en het verschil maken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 15 & 16 maart 2024 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk, helpt een sociaal-maatschappelijke organisatie én het is nog gezellig ook.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Grote opkomst bij opening Vrijwilligers Wall of Fame!

Met ruim 60 aanwezigen is de Vrijwilligers Wall of Fame van Ooststellingwerf feestelijk geopend. Dit vond plaats tijdens de Kunstroute, afgelopen weekend. De Vrijwilligers Wall of Fame is een bijzondere foto-expositie, gerealiseerd door Plek voor Talent (Stichting Scala) en de lokale fotoclubs AFFCO en Harambe, met advies en tips van fotografe Anne Westerhof. De foto-expositie was dit weekend voor het eerst te zien voor publiek.

Ooststellingwerf, vrijwilliger

Lees verder

  • Aangemaakt op .

OPROEP: Meld jouw held aan voor de Vrijwilligers Wall of Fame!

In samenwerking met de twee lokale fotoclubs AFFCO en Harambe en professioneel fotograaf Anne Westerhof, gaan wij vanuit Plek voor Talent een bijzondere Wall of Fame van vrijwilligers maken. Waarom? Omdat vrijwilligers harstikke waardevol zijn voor onze samenleving, en dus ook voor de gemeente Ooststellingwerf. En wij willen deze groep én het vrijwilligerswerk graag in de spotlights zetten.

Ooststellingwerf, vrijwilliger, spotlight

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Geef je organisatie op voor NLdoet!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 20e keer NLdoet. Organisaties kunnen zich nog aanmelden om mee te doen!

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Handreiking Movisie

Het is belangrijk dat vrijwilligersorganisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid met betrekking tot het coronavirus te voldoen. Met deze handreiking kunnen vrijwilligersorganisaties protocollen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer een organisatie weer kan beginnen hangt af van het besluit van de overheid. Hierbij is het erg belangrijk dat de organisatie voldoet aan de basisregels om besmetting te voorkomen.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Plek voor Talent heet nu Scala Vrijwilligerscentrale

Het is vandaag, 7 december, de Dag van de Vrijwilliger. Voor Plek voor Talent is deze jaarlijks terugkerende dag een soort van Koningsdag. Vandaag is een extra speciale dag vanwege de naamsverandering: Plek voor Talent heet voortaan Scala Vrijwilligerscentrale.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Maatjesproject van Scala samen met het Taalplein op bezoek bij de Vrouwen van Nu in Haulerwijk

Op uitnodiging van de Vrouwen van Nu in Haulerwijk kwamen Syta Luchtenveld, Petra Meijster, Marleen van der Heijden, Carmen Berkhout en Letengus Bhrane een presentatie geven over de Maatjes voor Nieuwkomers van Scala en het Taalplein van de Bibliotheek.Maatjes voor nieuwkomers zijn vrijwilligers, die dorpsgenoten uit een ander land helpen om wegwijs te raken in het dorp waar ze wonen én om Nederlands te oefenen. Petra en Syta doen dit vrijwilligerswerk nu zo’n anderhalf jaar met veel plezier. Ze zijn allebei verbonden aan een nieuwkomer uit Haulerwijk.

Lees verder

  • Aangemaakt op .