Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Informatie
Scala Vrijwilligerscentrale

Organisatie uitgelicht

Buurtbemiddeling uitgelicht

Ergernissen, irritaties of ruzie met uw buren? Het komt regelmatig voor. Daarom deze maand in de spotlight: Buurtbemiddeling! Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen: geluidsoverlast, rommel, in de directie omgeving of een meningsverschil over het parkeren van auto’s in de straat. Als buren er samen niet uitkomen, dan kunnen zij een buurtbemiddelaar inschakelen. Hij/zij is onpartijdig, denkt mee en probeert een oplossing te zoeken. Wil jij meer weten over Buurtbemiddeling of misschien zelf buurtbemiddelaar worden? Lees dan snel door!

Ooststellingwerf, uitgelicht, buurtbemiddeling , weststellingwerf, Opsterland

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Zorgboerderij De Fochtel in de spotlights

Deze maand in de spotlight: De Fochtel! De Fochtel is een zorgboerderij in Fochteloo. Deze zorgboerderij is opgericht in 2003 door Jan en Petra. In 2003 begonnen ze de dagbesteding en in 2009 kwam begeleid wonen erbij. De Fochtel begeleidt mensen die niet zelfstandig kunnen wonen en hebben een dagbesteding voor ouderen. Wil jij nou meer weten? Lees dan snel door!

Lees verder

 • Aangemaakt op .

AutoMaatje in de Spotlight

Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een organisatie uit. Deze maand zetten we een van onze ‘eigen’ Scala projecten in de spotlight, namelijk ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf. Bij AutoMaatje rijden vrijwilligers in hun eigen auto, tegen een kleine kilometervergoeding van 0.35 p/km, minder mobiele inwoners van a naar b. Zo kunnen mensen weer naar de winkel, kapper, ziekenhuis of op bezoek bij familie of vrienden. Juist het praatje onderweg en eventueel een steunende arm maakt AutoMaatje zoveel meer dan alleen vervoer.

oosterwolde, Ooststellingwerf, interview, uitgelicht, automaatje

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Humanitas in de spotlights

Deze maand in de spotlight: Humanitas! Humanitas is een organisatie die mensen helpt wanneer ze het zelf even niet meer kunnen. Deze keer lichten we drie verschillende afdelingen uit van Humanitas de Stellingwerven, namelijk: Vriendschappelijk huisbezoek, Rouwbegeleiding en van Begeleiding van A tot Z. Wil je meer weten over Humanitas? Lees dan snel verder!

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Dorpskamer de Den in de spotlight

Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een organisatie uit. Deze maand in de spotlight: De Den in Appelscha! De Den is de Dorpskamer van Appelscha. Het is de ontmoetingsplek voor mensen uit Appelscha en omstreken. Wij hebben gesproken met Hilma en Irene. Zij zitten in het bestuur van de Dorpskamer.

Appelscha, interview, uitgelicht, spotlight

Lees verder

 • Aangemaakt op .

WijkNet in de spotlights

Deze maand in de spotlight: Wijknet! Wijknet is een project van de gemeente. Hun doel is om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Door heel Ooststellingwerf zijn ze bezig met diverse werkzaamheden, voornamelijk gericht op het groenonderhoud. Daarnaast helpen ze ook bij het tuinonderhoud van inwoners die dit om verschillende redenen zelf niet meer kunnen doen. Wil je meer over hen weten? Lees dan snel door!

interview, WijkNet

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Senioren Inloop Appelscha in de spotlights

Deze maand zetten wij een bijzondere groep dames in de spotlight, namelijk ‘Senioren Inloop Appelscha’! Deze dames zetten zich elke donderdagmiddag in om ervoor te zorgen dat de senioren van Appelscha en omstreken een leuke middag kunnen hebben. Plek voor Talent mocht een kijkje komen nemen en was benieuwd naar de verhalen achter dit initiatief.

Appelscha, interview

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Het Digi-Taalhuis in de spotlights

Deze maand in de spotlight: het Digi-Taalhuis! Het DigiTaalhuis is voor mensen die moeite hebben met taal, rekenen of het gebruik van de computer. Anneke Visser is taalcoördinator vanuit het Friesland College. In Oosterwolde is het Digi-Taalhuis op maandag van 13.00 tot 15.00 uur. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Lees verder

 • Aangemaakt op .

De herberg Waskemeer in de spotlights

Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een organisatie uit. Deze maand in de spotlight: De Herberg in Waskemeer! De Herberg is een restaurant dat wordt gerund door vrijwilligers. Naast een restaurant is de Herberg ook nog een plek om activiteiten te organiseren. Wij hebben gesproken met Klaas. Hij is een van de oprichters van de Herberg Waskemeer.

interview, uitgelicht

Lees verder

 • Aangemaakt op .

De Geitenmeijerij in de spotlights

Deze maand in de spotlight: Zorgboerderij de Geitenmeijerij. Deze Zorg- en Logeerboerderij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening of verslavingsproblematiek en aan jeugdigen waar geen passend schoolaanbod voor is of het moeilijk hebben vanwege bijvoorbeeld gedragsproblematiek of een moeilijke thuissituatie. Wil je meer weten? Lees dan gauw door!

interview, uitgelicht, spotlight

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Stichting ZorgDier in de spotlights

Deze maand zetten we nog een organisatie in de spotlight, namelijk: Stichting ZorgDier Nederland! Deze organisatie heeft een bijzondere missie: zoveel mogelijk kwetsbare medemensen voorzien van wekelijks verantwoord en helend contact met huisdieren. Dit doen ze ook in de gemeente Oostellingwerf in samenwerking met Liante Zorggroep! Wij spraken met Jan van Summeren, oprichter van de organisatie.

interview, uitgelicht, zorgdier

Lees verder

 • Aangemaakt op .

Amnesty International in de spotlights

Deze maand in de spotlight: Amnesty International. Amnesty is een wereldwijde organisatie die opkomt voor de mensenrechten. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door.

Lees verder

 • Aangemaakt op .