Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Informatie
Scala Vrijwilligerscentrale

Interessante links

Hieronder kun je handige websites vinden die met vrijwilligerswerk te maken hebben. Klik op een link om naar de website te gaan:

www.movisie.nl
Dit is een site waar heel veel info op staat over kennis en aanpak van sociale vraagstukken. Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

www.vrijwilligerswerk.nl
Platform vrijwillige inzet komt op voor de belangen van vrijwilligers. Zij houden zich bezig met het versterken van de positie van het vrijwilligerswerk in de samenleving. Zij zorgen dat vrijwillige inzet de aandacht krijgt die nodig is. BIjna 7 miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. Onze hele samenleving profiteert daarvan. Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning. Daarvoor zorgt NOV. NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland, kent het veld door en door, behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland.  Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland. Bij Vereniging NOV zijn 360-plus (koepel)organisaties aangesloten. Dit zijn organisaties die met of voor vrijwilligers werken. Inhoudelijk bestrijken de lidorganisaties het gehele maatschappelijke spectrum: sport, zorg, groen, veiligheid, jeugd, kunst, cultuur, kerken, politiek enzovoort.Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek, overheid en andere beleidsbeïnvloeders. De leden van Vereniging NOV bepalen samen het beleid voor de toekomst.

www.vng.nl
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is de organisatie die alle gemeenten in Nederland en de overzeese gebieden verbindt. Ze hebben als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Op de website kun je interessante artikelen lezen over vrijwilligerswerk.

www.inveiligehanden.nl
Hier kun je alles lezen en vinden over waarom en hoe jouw vrijwilligersorganisatie kan werken aan dat iedereen zich veilig voelt. Je kunt er praktijkvoorbeelden vinden, feiten en cijfers en hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt voorkomen.

www.ooststellingwerf.nl
Op de site van gemeente Ooststelllingwerf kun je alle informatie zoeken over de gemeente Ooststellingwerf.

www.scala-welzijn.nl
Hier kun je alle informatie vinden over alle soorten diensten en projecten van Scala. Ook kun je hier meer informatie lezen over een Scala project of dient waar je vrijwilligerswerk gaat doen of al doet.

  contact icon2contact icon3