Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Vrijwilliger VAC | Voorlichting en Adviescommissie Wonen Ooststellingwerf

- Ooststellingwerf
- Flexibel
- Extra: bijdragen aan betere woongebouwen


Wil jij meedenken en betrokken zijn in het voortracject en de bouwplannen voor nieuwe woningen in de gemeente? Kun jij goed overweg met bouwtekeningen en heb jij affectie met de woningbouw? Lees snel verder, want met alle nieuwe woningplannen die op de plank liggen zoekt de VAC nieuwe enthousiaste leden!

Dat het vinden van een goede, geschikte én betaalbare woning een groeiend probleem is, zijn we het vast allemaal over eens. Neem het voorbeeld van een alleenstaande oudere in een -voor deze persoon- te grote woning, die beter bewoond kan worden door een gezin. Deze persoon moet natuurlijk eerst ergens anders heen kunnen te wonen, maar vaak zijn dit soort woningen lastig te vinden. Hier wil het VAC verandering in brengen; 'tot 2030 worden er ruim 700 woningen bijgebouwd hier in de regio,' vertelt voorzitter Gerard Habes, 'het zou erg goed zijn als deze woningen levensbestendig worden gemaakt.' 

De Voorlichting en Adviescommissie Wonen Ooststellingwerf (VAC) kun je zien als een echte woonconsumenten-organisatie. Jaarlijks beoordelen VAC's tienduizenden woningen en woongebouwen in Nederland op gebruikskwaliteit. Ze kijken of de woningen, woongebouwen en leefomgeving wel zó ontworpen zijn dat de toekomstige bewoners hun dagelijkse activiteiren er goed uit kunnen voeren. En dat blijkt lang niet altijd het geval te zijn! Een VAC-advies kan kosten én overlast voorkomen. Erg belangrijk, dus!

Voorzitter Gerard Habes staat te popelen om nieuwe leden: 'een frisse wind in onze groep zou erg fijn zijn. We zijn ook graag op zoek naar jonge mensen die frisse ideeën mee kunnen brengen naar de vergaderingen! Het gaat ten slotte om de toekomst.' 
 
Wat ga je doen?
De VAC is een vrijwilligersorganisatie waarbij je je als vrijwilliger inzet om de gebruikskwaliteit van woningen en woonomgeving te verbeteren. Je behartigt de belangen van alle (toekomstige) bewoners, huurders en eigenaren. Hiervoor kom je ongeveer eens per maand bij elkaar.

Wij vragen
Iemand die bouwtekeningen kan lezen en affiniteit heeft met woningbouw, dat is alles!

Wij bieden
De VAC beweegt mee met haar leden. 'We snappen dat mensen overdag andere bezigheden hebben, daarom vergaderen we op een avond. Welke avond maakt niet uit, we willen zo flexibel mogelijk zijn voor onze leden,' vertelt Gerard. Naast flexibliteit biedt de VAC een vrijwilligersfunctie waarbij je een steentje bijdraagt aan het oplossen van groeiende problemen binnen de woningbouw. 

Daarnaast krijg je als vrijwilliger aan het einde van het jaar een mooie cadeaubon en een gezellig etentje met z'n allen!

Is je interesse gewekt? 
Begin jij al te bloeien van deze vacature? Of twijfel je nog ergens over? Scala Vrijwilligerscentrale maakt graag kennis met je. Vul het formulier in en we maken graag kennis met je. Eerst een afspraak maken? Dat kan telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!