Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Hulp sociaal tuinieren kas & wandeltuin | Stellinghaven

- Oosterwolde
- uren en dagen in overleg
- Extra: reiskostenvergoeding en passende trainingen/begeleiding

Heb jij groene vingers en vind je het leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen? Dan is Sûnenz/ZuidOostZorg op zoek naar jou! Zij zoeken meerdere enthousiaste vrijwilligers met ‘groene vingers’ voor de mooie wandeltuin met kas in hartje Oosterwolde.

Als vrijwilliger van de tuin en kas van woonzorgcentrum Stellinghaven help je iedere week een dagdeel om de wandeltuin te onderhouden. De tuin bestaat uit een wandeltuin, een groentetuin, een pluktuin en een prachtige kas. Daarnaast ontvang je ook bezoekers in de tuin. Dat kunnen bewoners zijn van ZuidOostZorg Stellinghaven, maar ook groepen van de basisschool die meer willen weten over tuinieren. Dit alles doe je niet alleen, maar samen met iemand die veel ervaring heeft met tuinieren, maar helaas wat beginnende geheugenproblemen ervaart. Hij stelt zich zelf graag even voor:
''Hoi, Ik ben Lammert Krol en ik zoek iemand die het leuk vindt om zo nu en dan met mij te tuinieren in de wandeltuin/ kas van Stellinghaven. Ik heb beginnende geheugenproblemen, maar kan heel goed zelfstandig werken. Ik heb veel verstand van tuinieren en ben hovenier geweest. Het gaat mij om het samen optrekken in de tuin/kas en samen koffiedrinken.''

Wij vragen
Wij zoeken meerdere mensen met groene vingers en affiniteit met tuinieren. Daarnaast ben je sociaal en geduldig. Je hoeft geen kennis te hebben van dementie, maar wel bereid te zijn om je hierin te verdiepen door een aantal bijeenkomsten van DemenTalent bij te wonen (1-2 x per jaar een dagdeel).

Wij bieden
Een prachtige plek om te werken in een rustige omgeving middenin Oosterwolde. Je krijgt goede begeleiding vanuit DemenTalent én ZuidOostZorg Stellinghaven; ze komen langs en hebben regelmatig contact over hoe het gaat. Je krijgt handvaten en trainingen en levert daarnaast een bijdrage aan mooi initiatief om mensen met dementie een plek te geven in de maatschappij. Daarnaast krijg je tegemoetkoming in de reiskosten.

Meer weten?
Sta jij al in de startblokken om deze vacature te vervullen? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!