Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Scala Vrijwilligerscentrale
Zet je talent in!

Nieuws

NLdoet 2024; een sfeerimpressie

Afgelopen vrijdag 14 en zaterdag 15 maart was het weer tijd voor NLdoet; de landelijke vrijwilligersactie die ieder jaar door het Oranjefonds wordt georganiseerd. Ook in Ooststellingwerf staken inwoners hun handen uit de mouwen om met elkaar bergen werk te verzetten voor een organisatie bij hen in de buurt. Ben je benieuwd hoe dit weekend eruit zag? Lees snel verder!


Schoonmaken op OBS de Tjongerling Olderbekoop
Op vrijdag was vanaf 's ochtends vroeg het schoolplein gevuld met kinderen, leerkrachten en ouders die met zijn allen de school onder handen namen. Ramen werden gewassen, met een hogedrukspuit werden de muren schoongespoten, er werden klimstenen aan de muur bevestigd en de plantenbakken werden gevuld met mooie bloemen en plantjes. Voor de kinderen extra leuk, want ze hadden eens een ochtend géén rekenen. 'Ik doe dit liever dan rekenen, hoor!' werd er blij geroepen. 

NLdoet OBS Tjongeling mincopy2 min

Lente-klaar maken van Zorgboerderij de Fochtel
Later op de vrijdagochtend begon NLdoet in Fochteloo, op Zorgboerderij de Fochtel. Hierbij was Scala Vrijwilligersentrale zelf ook aanwezig! De dag begon als een feestje voor alle bewoners en dagbestedingdeelnemers; er was koffie, thee en taart voordat een deel van deze mensen in actie kwam. De missie van de dag; alles klaarmaken voor de lente! Zo werden er tientallen viooltjes in diverse bloembakken op het erf geplant. Vrijwilligers en bewoners sloegen de handen ineen en werkten samen terwijl er gezellig werd gekletst. Na het wroeten in de aarde was het tijd voor een warme maaltijd en verdienden de bewoners en dagbestedingdeelnemers even wat rust. Tijd voor de vrijwilligerscentrale om nog even door te werken en alle tuinmeubelen te poetsen zodat er straks lekker buiten in de zon gezeten kan worden! 

NLdoet Fochtel mincopy minNLdoet Fochtel mincopy2 min

Een zaterdag vol activiteiten
Ook op de zaterdag werd er hard gewerkt! Bij de Kleine Boederij in Oosterwolde werd door onder andere Netwerk OverWerken en De Lions Oosterwolde geschept, gewied, gekruid en geharkt, met een prachtig resultaat! Bij Stellinghaven (onderdeel van ZuidOostZorg) in Oosterwolde werd de wandeltuin flink onder handen genomen en even verderop stond een hele groep bij de GIM JAKUB Molukse kerk klaar om de kerktuin klaar te maken voor de lente. In Haulerwijk ligt het terras van ZuidOostZorg-locatie Sinnehiem er weer helemaal strak bij. Kortom: er is veel gebeurd!

NLdoet Kerk mincopy minNLdoet Stellinghaven mincopy minNLdoet Kleine Boerderij mincopy min

Wil je meer weten over NLdoet? Kijk dan op https://www.nldoet.nl/.
  • Aangemaakt op .