Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Taalvrijwilliger | Bibliotheek Zuidoost Friesland

- Oosterwolde
- Flexibel
- Extra: onkosten-/reisvergoeding en abonnement


Ben jij een taalfanaat en daarnaast ook behulpzaam? Wil jij je graag inzetten om inwoners wegwijs te maken of zichzelf te verbeteren in de Nederlandse taal? Dan zoekt Bibliotheek Zuidoost Friesland locatie Oosterwolde jou!

Bij de bibliotheek is iedereen welkom, lid of geen lid. Natuurlijk komen er mensen om boeken te lenen. Maar mensen komen er ook voor de fijne werkplekken met gratis wifi. Ook kunnen mensen bij de Bibliotheek een lezing, cursus of workshop volgen. Vanuit het taalaanbod vragen zij Taalvrijwilligers, om samen vanuit het Digitaalhuis óf 1 op 1 met mensen die hun Nederlands willen verbeteren, samen te werken.

Wat ga je doen?
Als Taalvrijwilliger help je mensen met een eigen leervraag rond het verbeteren van de Nederlandse taal in spreken, schrijven en/of lezen. Dit doe je door aanwezig te zijn in het Digitaalhuis (*wekelijks van 14.30 – 16.30 uur op dinsdag), als Taalmaatje (*wekelijks in overleg met een deelnemer) óf als Taalvrijwilliger bij het Taalplein (*wekelijks van 13.00 – 16.30 uur op donderdag).
*m.u.v. schoolvakanties en feestdagen.

Wij vragen
Iemand die vriendelijk, betrouwbaar en representatief is. Daarnaast spreek, schrijf en lees je de Nederlandse taal op een gemiddeld of hoog niveau. Je vindt het leuk om met mensen samen te werken, kunt je verplaatsen in een ander en hebt geduld. Je bent beschikbaar voor langere tijd en bereid om een training te volgen en een VOG te overleggen.

Wij bieden
Een gezellige vrijwilligersplek in een gedreven team! Je wordt begeleid door een Taalcoördinator, ervaren vrijwilligers of medewerker van de Bibliotheek. Je ontvangt eventuele reis- of onkostenvergoeding en een gratis vrijwilligersbibliotheekabonnement.

Meer weten?
Zit jij ondertussen al op de fiets of in de auto richting de bibliotheek? Of twijfel je nog ergens over? Scala Vrijwilligerscentrale maakt graag kennis met je! Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een medewerker van Scala Vrijwilligerscentrale via onderstaande contactgegevens.Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!