Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Taalmaatje | Stichting Scala

- Appelscha
- Flexibel
- Extra: ruimte voor creativiteit & begeleiding

Wil jij je graag inzetten om de Oekraïense nieuwkomers van Ooststellingwerf wegwijs te maken in de Nederlandse taal? Houd jij bijvoorbeeld van voorlezen aan kinderen of het onderwijzen van volwassenen? Dan zoekt Stichting Scala jou!

De verblijfsduur van Oekraïners in de gemeentelijke opvang in Appelscha is verschillend, maar één ding staat vast; de oorlog in Oekraïne duurt langer dan verwacht. Daarom is het noodzakelijker dat de mensen die uit Oekraïne zijn gevlucht, wegwijs gemaakt worden in Nederland. Daarbij is de taal leidend. Stichting Scala werkt hiervoor met Taalmaatjes en wil als doel de taalvaardigheid vergroten.

Wij vragen
Iemand die het leuk vindt om volwassenen of kinderen te onderwijzen in de Nederlandse taal. Dit kan door aan te sluiten bij het Digi-Taalhuis van de bibliotheek, waar methodes en lesmateriaal aanwezig is, of op eigen wijze via Stichting Scala zelf. In dat laatste geval is je eigen creativiteit nodig! Daarnaast heb je affiniteit met de doelgroep en het lesgeven, heb je geduld en natuurlijk ook een goed hart. 

Wij bieden
Een waardevolle vrijwilligersfunctie waarbij je mensen die het nodig hebben kan helpen zich een beetje meer thuis te voelen in ons land en in onze gemeente. Je wordt begeleid vanuit het Digi-Taalhuis of het team Nieuwkomers van Stichting Scala. Je hebt toegang tot methodes en lesmateriaal, maar je mag ook je eigen creativiteit gebruiken voor je eigen lessen, hiervoor krijg je de ruimte! 

Daarnaast is er een reiskostenvergoeding, goede begeleiding én kun je met mede-vrijwilligers makkelijk de verbinding op zoeken door lesmateriaal uit te wisselen. 

Meer weten?
Heb jij je creatieve lesplan al uitgedacht of sta je klaar deze mensen te helpen? Scala Vrijwilligerscentrale maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!