Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Diverse vrijwilligers | Stichting Kunstwerf

- Oosterwolde
- Flexibel
- Extra: Begeleiding en reiskostenvergoeding


Ben jij creatief en betrokken? En wil je je steentje bijdragen aan de kunst en cultuur activiteiten in en rondom Oosterwolde? Dan ben jij de gene die wij zoeken. 

Stichting Kunstwerf organiseert het gehele jaar door diverse activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Dit zijn o.a de jaarlijkse kunstroute, films, muziek uitvoeringen en concerten, lezingen over kunst en cultuur en lezingen van schrijvers. Kunstwerf wil dicht bij de mensen zijn en hen raken, in beroering brengen tot nieuwe initiatieven laten komen of ongekende talenten laten ontdekken. En om dit te blijven bereiken, zoekt Kunstwerf nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor verschillende werkgroepen én het bestuur!

Wij vragen
Voor verschillende werkgroepen worden er vrijwilligers gezocht met hart voor kunst & cultuur:
- Filmwerf
De doelstelling van Filmwerf is het regelmatig vertonen van een (recente) bijzondere film. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen Arthousefilms en kwaliteitsfilms voor een groter publiek, met een diversiteit in genres en geografische herkomst van de films.
- Muziekwerf+
Elk jaar streeft Muziekwerf naar enkele muziekdagen. Deze werkgroep zal enkele muzikale optredens organiseren op diverse locaties in de gemeente Ooststelllingwerf, met als doel om alle inwoners in aanraking te laten komen met verschillende muziekstijlen en te streven naar bredere samenwerking op gebied van muziek. “We bieden muziek voor een breed publiek. Van jong tot oud en van klassiek tot metal.” 
- Alles rondom Taal
Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Ooststellingwerver bibliotheken, boekhandel Bruna en de Stellingwarver Schrieversronte. Het gezamenlijke doel van de werkgroep is de aandacht en de liefde voor literatuur binnen de Stellingwerven te stimuleren.
- Cultuurwerf
Cultuurwerf zorgt ervoor dat er regelmatig interessante lezingen zijn, verspreid over de wintermaanden, over onderwerpen die te maken hebben met kunst en cultuur. Dit kunnen zeer uiteenlopende onderwerpen zijn, bijvoorbeeld schilderkunst, een kunststroming, architectuur, muziekgeschiedenis, een kunstenaar die over eigen werk vertelt of lezingen over actuele tentoonstellingen.
- Kunstwerkplaats
Kunstwerfplaats verwijst niet alleen naar een fysieke “plek” maar kan ook gezien worden als de ruimte die ontstaat als mensen elkaar ontmoeten en werken met kunst, in de meest brede zin van het woord. Naast het jaarlijks organiseren van de Kunstroute Ooststellingwerf, verzorgt de werkgroep Kunstwerfplaats ook exposities en workshops. 

Zoek je liever een bestuurlijke functie? Sluit je dan aan bij het vijf-koppige bestuur!

Wij bieden
Als vrijwilliger bij Stichting Kunstwerf kom je terecht in een leuk en enthousiast team, met een hart voor kunst & cultuur. Je krijgt indien nodig begeleiding en daarnaast zul je ook een reiskostenvergoeding ontvangen. 

Meer weten?
Sta jij al te trappelen om aan de slag te gaan bij één van deze kunstzinnige werkgroepen? Of twijfel je nog ergens over? Scala Vrijwilligerscentrale maakt graag kennis met je en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!