Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Maatje | Maatjesproject van Stjoer

- Friesland
- Flexibel
- Extra: Relevante trainingen en een (reis)kostenvergoeding


Ben jij empatisch en betrouwbaar? Kan je gemakkelijk contacten leggen en onderhouden? En wil jij iets betekenen voor een ander? Dan is Stjoer op zoek naar jou!

Stjoer staat voor eigen regie en het stuur zelf in handen nemen. Bij Stjoer kunnen mensen met een psychische- en/of sociale kwetsbaarheid, zonder vooroordelen vorm geven aan hun deelname aan de maatschappij.

Het Maatjesproject is een afdeling van Stjoer en biedt mensen met een psychische- of sociale kwetsbaarheid een Maatje.

Wat ga je doen?
Als Maatje werk je een jaar samen met de deelnemer aan het uitbreiden van zijn of haar netwerk. Je beslist samen wat je gaat ondernemen. Het is van belang dat je het leuk hebt met elkaar. Ondertussen help je de deelnemer ook bij dingen waar hij of zij moeite bij heeft, bijvoorbeeld het ontwikkelen van sociale vaardigheden of het vergroten van zijn of haar zelfvertrouwen.

Wij vragen

Je bent empathisch, betrouwbaar, kunt makkelijk contacten onderhouden en neemt hierin het initiatief. Je bent ondersteunend, maar vervult geen hulpverlenersrol richting de deelnemer. Daarnaast kan je minimaal één keer per twee weken met de deelnemer afspreken.

Wij bieden
Als vrijwilliger kan je rekenen op relevante trainingen, waaronder een training over je rol als maatje en supervisie. Ook krijg je begeleiding van een beroepskracht. Hier kan je ook altijd op terug vallen bij vragen of moeilijkheden. Daarnaast krijg je nog een (reis)kostenvergoeding en wordt er een WA-ongevallenverzekering voor je afgesloten.

Meer weten?
Ben jij het sociale maatje die we zoeken? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.

Op dit moment heeft Stjoer geen deelnemers uit de gemeente Ooststellingwerf. Dit betekent dat een vrijwilliger altijd iets verder op gematcht wordt dan de woonplaats bijvoorbeeld in Drachten of Heerenveen.

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!