Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Diverse vrijwilligers | Reizersvereniging Rover

- Friesland
- Reis- en onkostenvergoeding
- Extra: trainingen & workshops


Spreken de thema's klimaat, duurzaamheid en toegankelijkheid jou aan? En wil jij je graag inzetten om jou omgeving groener, duurzamer en beter bereikbaar te maken? Dan is Reizigersvereniging Rover op zoek naar jou!
Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Zij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Rover zet zich in voor goed openbaar vervoer.

Wij vragen
Rover zoekt diverse vrijwilligers! Wat er van jou als vrijwilliger gevraagd wordt verschilt per functie. Wat voor de verschillende functies wel gelijk is, is dat er gezocht wordt naar iemand met interesse in het openbaar vervoer en die open staat voor het leren van nieuwe dingen. De volgende vrijwilligers worden gezocht:

- Coördinator
Als coördinator van de afdeling Friesland stuur je de vrijwilligers binnen deze regio aan. Je maakt plannen voor vergaderingen en bijeenkomsten en denkt na over de verbetermogelijkheden voor het ov in deze regio. Als coördinator ben je proactief, zelfstandig en vind je het leuk om de leiding te nemen.

- Communicatiemedewerker
Als communicatietalent vertaal jij het werk van de afdeling naar publiceerbare teksten. Ook bedenk je nieuwe manieren om Rover zichtbaar te maken voor de buitenwereld en treed je naar voren als woordvoerder. Je bent digitaal vaardig en hebt kennis over verschillende social-media kanalen. Daarnaast kan je goed zelfstandig werken, ben je proactief en leg je goed contact met anderen.

- Ov Expert
Als OV Expert ben je actief om de belangen van de reiziger op regionaal niveau in de gaten te houden. Je bekijkt nieuwe plannen van vervoerders en overlegt hierover met de betrokken partijen. Daarnaast vertegenwoordig je Rover in de regionale overlegplatforms. Het hebben van inhoudelijke en actuele ov-kennis is hierbij mooi meegenomen, maar dit kan je ook ontwikkelen door het volgen van trainingen. Het is wel belangrijk dat je goed in staat bent om de mening en visie van Rover uit te dragen.

- Netwerker
Als netwerker ben je sociaal, empathisch, representatief en leg je gemakkelijk contact met anderen. Je treedt naar voren als lobbyist voor Rover en je bouwt banden op met lokale beleidsmakers en politici. Politieke interesse is hierbij wel belangrijk.

Wij bieden
Als vrijwilliger krijg je een reis- en onkostenvergoeding. Daarnaast zijn er mogelijkheden om trainingen, workshops en activiteiten te volgen. Je krijgt goede begeleiding van de vrijwilligerscoördinator van Rover.


Meer weten?
Zie jij vrijwilligerswerk bij Rover helemaal zitten? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!