Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Preventief Huisbezoeker | Gemeente Ooststellingwerf

- Appelscha & Oosterwolde
- Extra: iets betekenen voor een oudere

In de gemeente Ooststellingwerf is 24% van de inwoners 65 jaar of ouder. Dit is de op één na grootste groep binnen de gemeente en groeit het snelst. Door het inzetten van zogenoemde ‘preventie huisbezoeken’ wil de gemeente deze groep laten nadenken over hun toekomstige gezondheid, woonbehoeften, sociale contacten, zelfredzaamheid en nog meer. Op deze manier kunnen er stappen worden genomen zodat senioren hun eigen regie zoveel mogelijk kunnen behouden!

Deze huisbezoeken worden gedaan door vrijwilligers. En daar kunnen we niet genoeg van hebben! Ben jij iemand met het hart op de juiste plek, die graag oudere mensen helpt door bij ze op bezoek te komen en met ze in gesprek te gaan? Dan zoeken we jou!

Wij vragen
Je hebt affiniteit met ouderen en bent iemand die sociaal vaardig is en zorgvuldig te werk kan gaan. Je bent daarnaast ook bereid om een cursus te volgen in gespreksvoering, luisteren en verslaglegging. Naast jongere vrijwilligers, zoeken we ook oudere vrijwilligers!

Door de gesprekken met de oudere vang je eventuele signalen op die je kan overdragen aan het gebiedsteam en/of andere partijen die hiermee kunnen helpen. Hierbij is het dus belangrijk dat je alle informatie zo duidelijk mogelijk over kan dragen.

Vooral voor de dorpen Oosterwolde en Appelscha hebben we vrijwilligers nodig. Je hoeft hiervoor niet in dit dorp te wonen, maar wel in staat zijn om hier naartoe te komen. Het gaat om ongeveer acht adressen per maand, behalve in de zomermaanden en decembermaand, dan zijn er geen bezoeken. 

Wij bieden
Telefoonkosten die je maakt worden vergoed, hiervoor krijg je €0,25 per gesprek. Daarnaast krijg je ook een vergoeding van €6 per gesprek, die ongeveer een uur duurt. En natuurlijk bieden we je een waardevolle vrijwilligersfunctie waarbij je bijdraagt aan het welzijn en de zelfredzaamheid van de oudere bewoners in onze gemeente. Dit klinkt toch mooi?

Meer weten?
Wordt jouw hart al warm van het idee om deze senioren te helpen? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.
Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!