Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Vrijwilliger met groene vingers | De Kleine Boerderij

- Oosterwolde
- Eén (donderdag)ochtend in de week
- Een groene én gezellige omgeving
- Extra: iets betekenen voor een ander

Vind jij het leuk om lekker bezig te zijn in de natuur? En steek je graag de handen uit de mouwen om andere mensen te voorzien van verse groente? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stichting De Kleine Boerderij teelt onbespoten groenten voor mensen die leven van een minimum inkomen. Op 1200 m2 Oosterwoldse grond verbouwen zij allerlei soorten groenten: van sla tot boontjes, boerenkool, oerprei, bietjes en nog veel meer.

Deze groenten worden onder andere aangeboden aan de lokale voedselbank. Wanneer de oogsttijd begint, kunnen mensen ook zelf langskomen voor hun groenten. Daarnaast geeft De Kleine Boerderij handvatten om met de groenten gezonde, budgetvriendelijke maaltijden te maken.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger van De Kleine Boerderij help je op donderdagochtend (9:00-12:00 uur) mee aan verschillende taken in de tuin. Er is genoeg te doen! Groenten oogsten, water geven, planten, wieden, en nog meer! Zodra mensen zelf groenten op kunnen halen, kun je meehelpen met inpakken en wegbrengen, en vertellen over de tuin en wat er allemaal verbouwd wordt.

Is er een taak die je niet uit kunt voeren, of sla je liever eens een keer over? Geen probleem! Je bent altijd welkom, maar werken bij De Kleine Boerderij is flexibel. Als vrijwilliger kom je in een Whatsappgroep waar de planning met taken een aantal dagen van tevoren in wordt gestuurd. Zo weet je wat je kunt verwachten en kan jij ook je beschikbaarheid tijdig aangeven!

Wij vragen
Groene vingers! Je bent graag buiten en bent niet bang om je handen vies te maken. Komt er een onverwacht buitje over? Geen probleem voor jou, je gaat gewoon vrolijk verder! Het zou fijn zijn als je zelf al het een en ander weet over groentes verbouwen, maar dit is niet verplicht.

Wij bieden
De Kleine Boerderij biedt een fijne en gezellige omgeving waarin je -samen met anderen- lekker buiten bezig kunt zijn. Er is altijd begeleiding aanwezig én er wordt iedere donderdagochtend gezorgd voor koffie, thee en koek. Daarnaast krijg je de kans om iets te betekenen voor mensen die het net wat harder nodig hebben, en kun jij ze voorzien van verse groenten.

Meer weten?
Sta je klaar om meteen je laarzen aan te trekken? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.




Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!