Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Maatje voor nieuwkomers | Stichting Scala

- Ooststellingwerf
- Flexibele dagen en tijden
- Exrta: begeleiding van een beroepskracht


Na gevlucht te zijn naar een ander land hebben statushouders vaak vele hulpvragen. Daarom zijn er vrijwilligers die graag anderen de weg wijsmaken. Wil je dorpsgenoten afkomstig uit een ander land helpen om wegwijs te maken in je dorp? En hen ondersteunen met het Nederlands? Dan ben jij het maatje dat we zoeken!


Wat ga je doen?

Je helpt nieuwkomers om samen jullie dorp te leren kennen. Dit kan bijvoorbeeld door een wandeling te maken, een boodschap te doen of iemand mee te nemen naar activiteiten of verenigingen in het dorp. Ook zou je samen met de nieuwkomer nieuwsbrieven van school kunnen lezen, samen naar de bibliotheek of introduceren (bij de activiteiten) op school, enz. Ondertussen maak je een praatje in het Nederlands, zodat dit ook wordt geleerd!

Wij vragen
Ben jij positief en behulpzaam? Sta jij open voor andere culturen en zou jij een nieuwkomer graag kennis laten maken met onze gebruiken en gewoonten? Wellicht is deze vacature iets voor jou!

Wij bieden
Uitwisseling met andere vrijwilligers van nieuwe Nederlanders, achtergrond­informatie in het omgaan met andere culturen en begeleiding waar nodig. Daarnaast bieden we je een hele waardevolle vrijwilligersfunctie, waarin je écht iets voor een ander kan betekenen. 

Is je interesse gewekt?
Ben jij het maatje met het grote en warme hart? Plek voor Talent maakt graag kennis met je! Vul het formulier hieronder in zodat we een afspraak kunnen maken. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een medewerker van Plek voor Talent via onderstaande contact gegevens.

Bel mij terugcontact icon3

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!