Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Vrijwilliger | Kat in Nood

- Drachten (Drachtster Compagnie)
- Flexibele dagen die je zelf in kan plannen
- Extra: Super leuke bewoners 🐱


Ben jij een echte dierenliefhebber? Met een groot hart voor katten? Dan is dit dé plek voor jou! Bij stichting Kat in Nood wonen namelijk meer dan 200 katten.

Stichting Kat in Nood is een organisatie die zich inzet voor het welzijn van katten. Dit doen ze onder andere door onderdak te bieden aan ruim 200 katten die om diverse redenen niet meer herplaats kunnen worden. Daarnaast zetten zij zich ook in om het kattenoverschot in Nederland terug te dringen om zo toekomstig dierenleed te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat alle harige bewoners zo goed mogelijk kunnen genieten van hun thuis werken er veel vrijwilligers bij de stichting.

Wat ga je doen?
Een van de belangrijkste dingen die gedaan moet worden is het schoonmaken van een verblijf. Alle katten wonen namelijk in een kleine groep in een eigen verblijf. Voor het schoonmaken van het verblijf heb je de hele dag de tijd. Je kan dus ook zelf in plannen hoe je te werk gaat. Misschien wil je voordat je begint met schoonmaken eerst even met de katten knuffelen en spelen, of je probeert zo snel mogelijk klaar te zijn zodat je daarna nog tijd hebt voor de katten. Alles is mogelijk.

Naast het schoonmaken van de verblijven helpen de vrijwilligers ook mee met de was. Met zo veel katten zijn er behoorlijk wat kleedjes en mandjes die in de was moeten. Ook mag je als vrijwilliger bezig met diverse klusjes of tuinwerkzaamheden.

Wij vragen
Het is natuurlijk erg belangrijk dat je van dieren en dan vooral katten houdt. Daarnaast is het fijn als je zelfstandig kan werken. Natuurlijk wordt je op je eerste werkdag ingewerkt door een ervaren vrijwilliger of stagiaire. De werkdagen zijn flexibel, je kan zelf inplannen wanneer je komt. Wel wordt er gevraagd dat je ± 26 keer per jaar aanwezig bent. Wat binnen de organisatie belangrijk is zijn korte lijntjes. Mocht je dus ergens mee zitten kan je dit gerust aangeven.

Wij bieden

Een leuke afwisselende vrijwilligersfunctie. Je werk wordt erg gewaardeerd en wordt uitgedrukt in het geluid van spinnende katten. Als vrijwilliger krijg je een vrijwilligerscontract en in overleg is een reiskostenvergoeding mogelijk.

Is je interesse gewekt?

Kan jij niet wachten om alle bewoners te begroeten en te aaien? Of twijfel je nog ergens over? Scala Vrijwilligerscentrale maakt graag kennis met je! Vul het formulier hieronder in zodat we een afspraak kunnen maken. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een medewerker van Scala Vrijwilligerscentrale via onderstaande contact gegevens.


Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!