Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Vrijwillige mentor | Stichting Mentorschap Noord

- Ooststellingswerf
- Flexibel 4 tot 6 uur per maand
- Extra: Scholing, goede begeleiding en een onkostenvergoeding


Heb jij affiniteit met zorg? Ben je daarnaast betrokken en zelfstandig? En wil jij je graag inzetten voor de kwetsbare medemens en opkomen voor hun belangen? Dan zijn wij en Stichting Mentorschap Noord op zoek naar jou!

Stichting Mentorschap Noord adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en die geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Dit doen zij met behulp van vrijwillige mentoren. 

Een mentor behartigt de belangen van de cliënt. De wensen en behoeften van de cliënt zijn hierbij de leidraad. Hiervoor krijgen de mentoren scholing en ondersteuning. Degene die een mentor nodig heeft woont meestal in een zorginstelling zoals een verzorgingshuis of een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische beperking.

Wat ga je doen
Als mentor vertegenwoordig je de zorginhoudelijke en persoonlijke belangen van je cliënt. Je krijgt hier van de rechtbank de bevoegdheid toe. Je bouwt een (vertrouwens)band op met je cliënt en je neemt samen met de cliënt beslissingen over begeleiding, verzorging, behandeling en verpleging. Je maakt hierover goede afspraken waarin staat wat allemaal mogelijk is.

Wij vragen

Iemand die affiniteit heeft met zorg. Je bent betrokken, zelfstandig, empathisch en communicatief vaardig. Daarnaast ben je in staat om te reflecteren op je eigen handelen en kan je je eigen grenzen aangeven. Daarnaast is het
hebben van een VOG verplicht.

Wij bieden
Als mentor krijg je een onkostenvergoeding. Je krijgt een scholing en tijdens het mentorschap word je blijvend begeleid. Enkele keren per jaar vindt er in groepen intervisie plaats waar je aan kunt deelnemen.

Meer weten?
Ga jij deze mooie uitdaging graag aan? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.

contact icon3

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!