Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Diverse vacatures | Onze Moestuin

- Fochteloo (Appelscha)
- Flexibele momenten om te werken
- Extra: een afwisselende plek!

‘Onze moestuin’ is een gezamenlijk initiatief van inwoners, de bloeizone Appelscha en de eigenaren van ‘Onze winkel’. ‘Onze moestuin’ is multifunctioneel: een belevingstuin, pluktuin, oogsttuin en bloementuin in één! De tuin bevindt zich op een groot erf waar ook een kleine kinderboerderij, een winkel en een theeschenkerij te vinden is. Een erf waar dus veel te beleven is!

Wij vragen
Er worden verschillende vrijwilligers gezocht die willen helpen bij de activiteiten op en rond het erf. Voor de verschillende functies zoeken we mensen die het leuk vinden om actief bezig te zijn in de buitenlucht.

• Tuinder

Als tuinder in ‘Onze moestuin’ ga je gezellig samen met anderen tuinieren. Hier zijn geen vaste momenten voor, het is maar net wat er in je planning past. In de tuin worden groenten, kruiden en bloemen verbouwd. Deze worden in ‘Onze winkel’ verkocht. Bij genoeg oogst kun je als vrijwilliger zelf ook wat groente mee naar huis nemen! Een deel van de opbrengsten van de groente wordt gebruikt om nieuw pootgoed en gereedschap aan te schaffen.
Dierenverzorger
De kinderboerderij biedt plek aan een aantal adoptie dieren die elders geen plek meer hebben. Zo vind je er varkens, geiten, konijnen en kippen. Als dierenverzorger draag je zorg voor de dieren. Je geeft ze te eten, zorgt voor een schoon hok en uiteraard geef je ze veel liefde en aandacht. Vooral op de drukke dagen (woensdag- en zaterdagmiddag) is er extra hulp nodig!
• Winkelmedewerker
In de winkel wordt onder andere de oogst uit de moestuin verkocht. Daarnaast vind je er ook diverse streekproducten. Je mag helpen met het draaiende houden van de winkel, dus producten verkopen en klanten helpen met het uitzoeken van de juiste lekkernijen en andere producten.
• Theeschenker
In de theeschenkerij serveren we vers gemaakte producten. Bij de theeschenkerij mag je –zoals het woord het al zegt- helpen in de bediening en bezoekers voorzien van heerlijke thee (en andere dranken) en lekkernijen.

Wij bieden
Een leuke afwisselende vrijwilligersplek, waar je terecht komt in een gezellig team. Naast de bovengenoemde activiteiten wordt er ook gekeken naar hoe het aanbod kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een stukje educatie. Hierin kan je ook je eigen creativiteit kwijt.

Meer weten?
Zie jij jezelf al op het erf rondlopen? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!