Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Natuurgids | Staatsbosbeheer

- Appelscha
- Flexibel
- Extra: Vrijwilligers- of kilometervergoeding!


Houd jij van de natuur, en specifiek van het Nationaal Park Drents-Friese Wold? En wil jij de liefde voor de natuur graag delen met anderen? Dan is Staatsbosbeheer op zoek naar jou!

In Appelscha vind je het Buitencentrum van het Drents-Friese Wold; het informatiepunt en de toegangspoort tot allerlei activiteiten die er zijn in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het doel van het Buitencentrum is om bezoekers de natuur te laten beleven. Om die reden organiseert Staatsbosbeheer regelmatig excursies met een gids.

Wij vragen
Iemand die het leuk vindt om zijn of haar kennis over de natuur en het Drents-Friese Wold te delen met anderen. Momenteel worden er twee soorten gidsen gezocht. Voor beide functies wordt een VOG (Verklaring omtrent gedrag) gevraagd. De kosten hiervan worden door Staatsbosbeheer vergoed.

• Natuurgids
Als natuurgids begeleid je excursies in het Drents-Friese Wold. Je vertelt de deelnemers van de excursies enthousiast over wat er allemaal te zien is en beantwoordt hun eventuele vragen. Het zou fijn zijn als je regelmatig beschikbaar bent.

• Jeugdgids
Als jeugdgids begeleid je diverse speelse natuuractiviteiten voor de jeugd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld braakballen pluizen, waterdieren vangen en nestkastjes timmeren. Ook denk je mee over het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en over de educatieprogramma’s. Je doet dit op een speelse manier en sluit goed aan bij de doelgroep. Het is fijn als je regelmatig (doordeweeks) beschikbaar bent en met name ook in de schoolvakanties. Als je daarnaast ook in het weekend soms nog beschikbaar bent zou dat super zijn.

Wij bieden
Je komt te werken in een gezellig team van vrijwilligers en medewerkers van Staatsbosbeheer. Je krijgt daarbij een vrijwilligers- of kilometervergoeding. Daarnaast krijg je ook herkenbare kleding van Staatsbosbeheer die je tijdens je werkzaamheden mag dragen. Ook krijg je als vrijwilliger korting op een aantal producten in de winkel en op excursies/activiteiten.

Meer weten?
Zie jij jezelf al ronddwalen als gids in het Drents-Friese Wold? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met jou en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!