Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Voel je Goed vrijwilliger | Stichting lezen en schrijven

- Oosterwolde
- Flexibel, een dagdeel in de week
- Help volwassenen gezonder te leven


Ben je geïnteresseerd in de wereld van gezondheid, voeding en bewegen? Haal jij je voldoening uit het helpen van anderen? Dan is deze vrijwilligersvacature écht iets voor jou.

Als vrijwilliger van Voel je Goed! help je mensen die moeite hebben met taal en gezonder willen eten en leven. “Ik vond het moeilijk om te lezen wat er op de verpakkingen stond. Ook de folders van de diëtist begreep ik niet goed. Het is heel belangrijk dat je goed kunt lezen en schrijven als je af wilt vallen.” Dicky, deelnemer Voel je Goed!

Via het programma Voel je goed! krijgen deze mensen eet- en beweegadviezen van een diëtist én wisselen ze ervaringen uit tijdens groepslessen. Als vrijwilliger begeleid je het uitwisselen in de groep, vang je samen ups en downs op en maak je samen met de deelnemers een eetdagboek en beweegplan. Ben je nog steeds geboeid? Mooi! Lees dan zeker even verder.

“Wat bepalend is voor het succes van Voel je goed!, is de interactie het gesprek tussen de deelnemers en de sfeer in de groep. Naast natuurlijk de map op zich en de opbouw en inhoud van de lessen.” Maria, vrijwilliger.

Wat ga je doen?
Samen met nog een tweede vrijwilliger volg je eerst een vrijwilligerstraining (vier dagdelen in mei) onder begeleiding van een professional. Zodra je klaargestoomd bent beginnen de twaalf wekelijkse bijeenkomsten. Dit vindt plaats in Oosterwolde.

Klinkt dat allemaal nog erg spannend? Geen zorgen! De eerste maanden zul je samenwerken met de cursusleider, die het voortouw neemt. Daarna is het aan jou en je collega-vrijwilliger om (onder begeleiding van de cursusleider) de groep te begeleiden.

Wij vragen
Je hoeft echt geen fitness professional te zijn, of iemand met een speciale opleiding. Wij zoeken vooral iemand die:
• Gemotiveerd is om andere mensen te helpen gezonder te worden en te blijven;
• Geïnteresseerd is in gezondheid, voeding en bewegen;
• Goed is in de Nederlandse taal;
• In staat is om zelfstandig te werken;
• Een dagdeel of meer in de week beschikbaar is, voor minimaal een half jaar.

Wij bieden
Je krijgt de mogelijkheid om de deelnemers van de cursus Voel je Goed! te helpen om gezonder te leven en te eten. Hierbij werk je met professioneel lesmateriaal (met daarin informatie over gezonde voeding en beweging). Daarnaast bieden wij een mooie ervaring waar jij je voldoening uit kunt halen. Dat klinkt harstikke goed, toch?

“Ik hoef niet aan de medicijnen voor diabetes.” Erma, deelnemer Voel je Goed!

Meer weten?
Sta jij in de startblokken om deze vacature in te vullen? Of twijfel je nog ergens over? Plek voor Talent maakt graag kennis met je en helpt je verder. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


contact icon3

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht

Voor vrijwilligers

Wij ondersteunen en versterken vrijwilligers en vrijwilligers organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger uitgelicht

Elke maand zullen we een vrijwilliger uitlichten. Klik hieronder op 'lees meer' voor alle verhalen.

Voor organisaties

We adviseren, verbinden, bemiddelen en ondersteunen. En werken samen aan een mooi, actief en sociaal Ooststellingwerf!